Saturday, November 28, 2009


Labels:

MCA: Najib Liabaliti Buat BN

Pengumuman Raja Petra berkenaan Balasubramaniam yang akan pulang ke Malaysia menambah beban BN. Bala yang dikaitkan dengan kes Altantuya menyimpan banyak rahsia Perdana Menteri dan isterinya. Setelah membuat pendedahan penglibatan Rosmah dan Najib dalam kes Altantuya, Bala kemudiannya hilang.

Beberapa hari lalu, dia mula mendedahkan bahawa adik Najib yang juga orang kuat CIMB yang terlibat melarikannya ke luar negara. Beberapa salinan cek juga didedahkan bagi membuktikan dia diupah oleh kroni Najib untuk keluar negara. Namun sehingga ke hari ini tiada penafian oleh keluarga Najib. Najib pula lama berada di luar negara dengan harapan isu panas ini akan berlalu sahaja tanpa dijawab. Targetnya apabila pulang ke Malaysia, dia segera menyerang pakatan rakyat supaya isunya akan dialihkan.

Walaupun isu Altantuya kelihatan seperti sudah sejuk setelah Najib membawa imej baru dalam pemerintahannya, namun ia kembali panas. Bala bersedia untuk membuat beberapa pendedahan lagi berkenaan isu ini sebagaimana didakwa Najib. Bermakna imej Najib akan kekal buruk dimata dunia dan rakyat Malaysia. Sebelum itu Najib menegur pemimpin MCA dengan mengatakan konflik terbuka MCA akan menyebabkan rakyat menolak BN dalam pilihanraya akan datang. Namun bagi sesetengah orangf MCA yang ditemui penulis, dia mengatakan Najivb juga adalah masalah besar bagi BN. Najib menjadi liabiliti buat BN untuk memenangi p[ilihanraya akan datang. Rumusannya, kedua-dua pihak adalah liabiliti dan BN akan terkubur.

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin