Saturday, November 28, 2009


Siri 3: BTN Tanamkan Malaysia Negara Islam

Diantara siri-siri kursus BTN ialah menanakmkan kepada peserta bahawa Malaysia adalah negara Islam. Pelbagai hujah diberikan supaya peserta menyokong kepimpinan BN tanpa ragu-ragu lagi hanya semata atas alasan Malaysia negara Islam.

Alasannya ialah Perdana Menteri beragama Islam, adanya Majlis Agama Islam, Jakim, UIA, Bank Islam dan lain-lain. Dikeluar juga kenyataan ulama dunia khususnya Dr Said Ramadhan AL Butti yang bersetuju dengan Islam Hadhari yang dibawa BN Malaysia. Namun dalam satu pembentangan di Syria yang dibuat oleh Dr Hamid Osman, Sheikh Butti menafikan dia menulis buku tentang Islam Hadhari dengan maksud menyokong Islam Hadhari. Dia menulis buku tetang Hadharah Insaniah (pembangunan manusia), tetapi BN Malaysia menyelewengnya. Secara berdepan dalam majlis itu, beliau menyebut tidak akan bertanggungjawab dengan buku tersebut. Jelas BN berbohong dengan hujah ulama.

Seterusnya apabila ada peserta yang bangun dalam mana-mana kursus BTN dalam hal negara Islam ini, mereka tidak mampu menjawabnya.

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin