Monday, March 8, 2010


500 Hadiri Futsal Piala Ketua Pemuda

Pertandingan Futsal piala Ketua Pemuda Pas Lembah Pantai kali kedua semalam dihadiri 500 orang pengunjung termasuk pemain. Sejumlah 300 peserta terdiri daripada 37 team menyertai futsal kali ini. Walaupun disebotaj tempat dan promosi pada peringkat awalnya, ia tetap mendapat sambutan menggalakkan. 70 peratus team yang menyertai futsal kali ini, terdiri daripada anak-anak muda Lembah Pantai dan 30 peratus daripadanya peserta luar Lembah Pantai seperti dari Taman Medan, Petaling Jaya, Keramat dan Shah Alam. Pertandingan yang dirasmikan oleh ketua pemuda Pas Wilayah itu berjalan dengan lancar tanpa gangguan. Tempat yang asalnya hendak dibuat di Gelanggang DBKL itu diubah ke Samba De Futsal Petaling Jaya.

Pertandingan ini dijuarai oleh kumpulan Abe FC dan tempat kedua dimenangi Popeye FC. Respon daripada peserta keseluruhannya amat baik. Sebahagian daripada mereka adalah kumpulan yang telah menyertai pada tahun lepas. Mereka setia menanti perlawanan seterusnya pada tahun-tahun akan datang. Dewan Pemuda juga menggunakan pasukan pengadil bertauliah daripada FAM. Diakhir perlawanan, rata-rata anak muda ini bertanya program seterusnya yang akan dianjurkan oleh Pas.

Menurut maklumat yang diberikan, pertandingan Futsal yang dianjurkan oleh Umno pada hari yang sama di Lembah Pantai telah dibatalkan kerana tiada sambutan. Turut hadir di gelanggang Futsal ini ialah Yang Dipertua Pas Lembah Pantai, Ustaz Adlin Soleh. Perlawanan kali ini turut disertai 4 team daripada kaum India. Perlawanan yang dibantu oleh 25 urusetia pemuda itu berakhir sekitar jam 2.30 petang.

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin