Monday, March 15, 2010


Hari Kecemerlangan, Smart Solat dan Kenduri Pak Amjal Ahad Lalu


Pas Kawasan Lembah Pantai telah mengadakan program hari kecemerlangan pendidikan pada ahad 14 mac yang lalu. Program ini dibuat untuk menataan penghargaan Pas kepada anak-anak ahli yang cemerlang dalam akedemik. Ramai dikalagan anak-anak ahli Pas Lembah Pantai yag cemerlang dalam peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STAM dan STPM. Peserta anugerah kecemerlangan menerima saguhati daripada Pas Kawasan. Majlis dihadiri Ketua Pemuda Pas Wilayah, Kamaruzzaman Muhammah dan Ydp Pas Lembah Pantai.

Pada waktu yang sama, Pas cawangan Pantai Permai juga mengadakan program 'Smart Solat' untuk anak-anak remaja. Program ini dibuat bagi memberi tunjuk ajar kepada anak-anak muda berkitan kaedah menunaikan solat dan lain lain ibadah secara betul. Diwaktu yang sama kenduri besar perkahwinan anak bongsu Haji Amjal, aktivis Pas terkenal juga menjadi sebahagian program Pas di Lembah Pantai.

Seramai 30 petugas pemuda, unit amal, nisa dan ahli-ahli Pas cawangan-cawangan terlibat menjadi petugas majlis ini. Program yang dihadiri lebih dua ribu tetamu itu dihadiri oleh timbalan presiden PKR Dr Syed Husin Ali, Naib Presiden dan Bendahari Agung Pas Dr Hatta Ramli, ketua Muslimat Pas Ustazah Nuridah Salleh, pimpinan-pimpinan Pas seperti ustaz Hasan Syukri, Ustaz Abu Bakar Abdullah dari Terengganu, Haji Subki Latif, Sdr Kamaruzzaman Muhammad (S/u dppp), Yb Saari Sungip, Cikgu Ishak Surin dan lain-lain.

Parti Sosialis Malaysia juga turut hadir seperti Presidennya Dr Nasir Hashim, Aruselvan (SUA PSM), aktivis Reformis dan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar.

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin