Thursday, March 4, 2010


Soi Lek Letak Jawatan: MCA Bergolak Lagi, BN Hampiri Kehancuran

Formula Najib dan Mahyudin ternyata tidak bijak atau bahasa kasarnya formula bodoh apabila menyatukan dua musuh dalam MCA diantara Ong Tee Keat dengan Chua Soi Lek. Ianya kononnya untuk memperkukuhkan parti. Namun gelojak ketamakan dan gelojoh mendapatkan kuasa sesama pemimpin BN dalam MCA tidak dapat ditahan lagi. Elok pada asalnya berpecah dua, kini MCA berpecah tiga pula.

Hari ini Chua Soi Lek timbalan Presiden MCA bersama 7 ajk pusat MCA meletak jawatan menjadikan jumlah semua meletakkan jawatan seramai 21 orang termasuk kumpulan Dato Liew. Ini menunjukkan dua pertiga sudah meletakkan jawatan. Jadi berapa kerat sahaja yang tinggal dalam MCA? Maka kegembiraan Najib dengan 3 Katak Lompat daripada PKR hanya sementara sahaja. Najib masih belum selesa untuk laksanakan pilihanraya. Nak tak nak, pengundi semuanya sedar Umno BN sememangnya dipenghujung hayat kerana konfliknya tidak berhenti-henti.

Harus dibezakan konflik dalam Pakatan adalah konflik politik baru dan biasa berlaku dalam rumah tangga yang baru. Namun konflik dalam BN adalah konflik politik lama atau orang tua yang pasti hampir dengan mautnya. Talkin untuk Umno. ^---^... Itulah bentuk kubur Umno>

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin