Tuesday, April 13, 2010


Kebajikan Menjadi Teras Pas Lembah Pantai


Lujnah Kebajikan Pas kawasan Lembah Pantai diberi pujian oleh perwakilan muktamar Pas Lembah Pantai ahad lalu atas kecemerlangan gerak kerjanya. Walaupun tidak mendapat sebarang peruntukan daripada mana-mana agensi kerajaan atau swasta, Pas Lembah Pantai berjaya membantu ratusan fakir miskin, anak yatim, golongan kurang upaya, uzur, lumpuh dan juga aktivis parti.

Sumbangan yang diberikan dalam bentuk sumbangan kewangan, khidmat untuk mendapatkan bantuan daripada agensi kerajaan, pengurusan jenazah dan perubata telah mendapat perhatian pihak media. Kerap kali program-program kebajikan Pas Lembah Pantai mendapat perhatian akhbar-akhbar seperti Sinar Harian dan akhbar berbahasa Cina.

Perkembangan ini selara dengan hasrat Pas untuk merealisasikan konsep Negara Berkebajikan apabila memerintah negara nanti. Dengan sumbangan wang yang dikutip daripada ahli, kerja-kerja ini berjaya dijalankan. Selain itu, Pas juga telah memberikan anugerah akedemik kepada anak-anak ahli yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR, PMR dan SPM.

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin