Saturday, April 3, 2010


Labels:

Selepas Mazlan, Tuan Ibrahim Pula Disekat Felda


Cerita Encik Awang Sulung Pengurus Felda Lembah Klau belum berakhir. Dia yang bertanggungjawab merehatkan 3 orang peneroka termasuk yang berusia 72 tahun di lokap polis IPD Raub dan kemudiannya mengepong rumah Hj Borhan tempat Mazlan Aliman sedang berdialog, seterusnya membawa kepada penahanan Mazlan dua hari di lokap sama,beberapa hari lepas buat gila lagi.

Kali ini mangsanya ialah Naib Presiden PAS Dato Tuan Ibrahim Tuan Man yang ingin bertemu ahli ahli PAS di Markaz Cawangan. Awang Sulong seperti sebelumnya mengarahkan pihak keselamatan Felda(FELSCO) membuat roadblock di jalan masuk ke Felda tersebut. Dia mengambil alih kerja polis untuk jaga pimpinan PAS.

Awang Sulung bagi alasan tidak ada permit sedangkan ceramah di markaz tak perlu permit. Selepas Dato Tuan bertegas ,ceramah dapat dijalankan. Tapi ceramah tak boleh guna pembesar suara. Selepas jam 12 malam mesti keluar.

Pengurus Felda yang berlagak sebagai polis tunggu hingga jam 12. Selepas itu dia datang lagi minta Dato Tuan segera bersurai. Gelagat dia macam OCPD! Yang nyata nya Awang Sulung dah ambil alih tugas Umno untuk ganggu ceramah PAS yang di sisi undang-undangnya tak perlukan permit. Dato Tuan sempat nasihatkan dia ,jangan sibuk hal politik,lebih baik balik tidur!

Masa dia ganggu ceramah Mazlan, mungkin ada yang berkata si Awang Sulung bertindak 'macam orang gila',tapi bila dia teruskan perangai buruknya,bolah lah saya pinjam ayat ayat dari sajak Dinsman,'dia benar benar gila'.

Peguam Fadhli tolonglah percepatkan fail saman ke atas Awang Sulung sebelum dia betul betul gila.Bimbang nanti mahkamah lepaskan dia kerana di sahkan gila!

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin