Thursday, August 12, 2010


Pengumuman Jamuan Hari Raya, Malam Penghayatan Fathul Mekah dan Website Baru Pas Lembah Pantai

Setelah lama laman web bermasalah dan tidak dapat dibuka, Pas Lembah Pantai akan menampilkan sebuah website baru yang akan digabungkan bersama dengan blog Pemuda, Ulama, Muslimat dan Nisa. Setakat ini seramai 3 orang pimpinan akan bertanggungjawab mengendalikan website baru ini. Ia akan memaparkan laporan aktiviti Pas Kawasan dan dewan-dewan, isu-isu semasa dan juga bahan-bahan ilmiah berkaitan dengan tarbiyah harakiah. Ia sejajar dengan proses penambahan ilmu yang diwajibkan keatas setiap ahli Pas seperti terkandung dalam perlembagaan Pas.

Open House Pas Lembah Pantai
Disamping itu sebagaimana biasanya, Pas Kawasan juga akan mengadakan Majlis Hari Raya Pas Kawasan pada 26 september 2010. tempat akan dimaklumkan kemudian.

Malam Penghayatan Fathul Makkah (Pembukaan Mekah)
Sehari sebelum itu, satu majlis Penghayatan Fathul Makkah akan diadakan di Lembah Pantai. Program anjuran Urusan Ulama Pas lembah Pantai dengan Dewan Ulama Pas Wilayah itu akan diadakan pada 25 September 2010 bermula pukul 8 malam. Tempat akan dimaklumkan kemudian.

Majlis ini akan merangkumi Forum Perdana melibatkan tokoh-tokoh agama, persembahan Puisi Drama dan tayangan video. Ia dibuat bersempena dengan kemerdekaan negara yang baru sahaja berlepas kerana kisah pembukaan Mekah (Fathul Makkah) ini juga ada kaitannya dengan kemerdekaan negara.

0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin